Hvordan skal en attenåring se ut?

Hvordan skal man se ut som attenåring? Jeg får ca. daglig kommentarer om hvor liten jeg er, at det ikke ser ut som jeg er 18 osv osv. Selvfølgelig vet jeg at jeg er lav, jeg er 1.60 over bakken, derfor er jeg også liten på beina, noe mange er fullstending sjokkerte over. Man må tenke på hele personen som en proposjonalitet. Selvfølglig er bena mine små, når resten av meg er liten, men ærlig talt jeg trenger ikke bli påmint dette daglig. Jeg vet det ikke er noe å bry seg om, men har nå fylt atten og vil jo gjerne bli tatt seriøst. For hvordan skal en attenåring se ut da? Skal man være en viss høyde? Hvor mye sminke? Hva slags interesser er lov da? Alt blir så merkelappsystem. Jeg går med de klæra jeg og vil og liker det jeg vil, men det er tydelighvis feil da, ettersom jeg er atten? Det blir for dumt.

Det er feil å dømme noen basert på utseende og fullt lovlig å spørre etter leg før du sier noe. Opplevde å høre at jeg ikke var gammel nok til å komme inn på et lite utested sammen med søskenbarna mine på over tjue. Og dette før han spørte etter legitimasjon. Syntes dette var ganske uprofesjonelt ettersom du driver en bar. Han kunne jo ikke kaste meg ut, men alt jeg tok å drikke var en brus, tross jeg er gammel nok, ødela han hele kvelden min. Tusen takk til deg. 
Og når like ting skjer hele tiden, hjelper ikke dette selvtilliten noe særlig. Jeg har ikke hatt så mye problem med dette før, fordi jeg skylte på reguleringen. Nå som den er borte og dette fortsetter er det ikke særlig moro.


Spesielt de som ikke kjenner meg kan la være. Jeg synes det er så ubehagelig og bli sett ned på den måten. Jeg er liten i størresle og ja, noe barnslig, men jeg er jo bare meg selv. Og om det finnes en oppskrift på hvordan folk skal tro at du er så gammel som du er, vil jeg gjerne ta i mot denne. Fod jeg kjenner at nå begynner jeg å bli drittlei. En ting er å kalle meg søt, en annen ting er å snakke til meg som jeg skulle vært seks år. 

Det verste er når de tørr påstå at jeg er 14-15 år. Lillebroren min er 14. Det sårer faktisk. Som et slag i trynet der du merker håndflata lenge etterpå som svir selv om du tar kaldt vann på. Da føler jeg meg så liten og hjelpesløs at du aner ikke. Det er da jeg skulle ønske jeg holdt meg hjemme eller kunne forsvinne fra jordens overflate. Det er da jeg føler meg liten. Selvtilliten som så vidt hadde bygget seg opp, forsvinner litt etter litt etter hver kommentar på hvor liten jeg ser ut. Skulle ønske de tenkte på at jeg har følelser og ikke har valgt dette selv. 

Jeg får prøve å heve meg over det, riste det fra meg og tenke positivt. Når jeg nærmer meg 30 er det nok helt greit. Bare ikke akkurat nå. Jeg får og prøve å gjøre det beste ut av det og utnytte barnebilett muligheten jeg har på tog og buss. 

5 drops

Karoline

24.07.2013 kl.13:54

Har opplevd det samme at folk tror jeg er mindre en det jeg er,

laveste jeg har hørt nå er vel 16 men, allikavel jeg blir fornærmet.

Jeg er lav og jeg går kanskje ikke i de populæreste klærne.

Ble faktisk fornærmet da bussjåføreren spurte om jeg var barn her for ikke så lenge siden..

jeg tenkte hallo jeg er snart 20 og jeg ser ut som et barn nei, dette kan ikke være riktig.

Emily

24.07.2013 kl.14:08

Å, jeg kjenner meg så godt igjen. I dag er jeg 21 år gammel og folk flest gjetter 17. Det er ikke spesielt morsomt at alle antar man er mindreårig når man faktisk er og føler seg godt voksen. Det vil alltid være folk som antar og som sårer, men vi må bare lære oss å leve med det. Vær deg selv, det er glede som gjør deg vakker og ekte og da kan ingenting knuse deg :)

zena zuza

24.07.2013 kl.14:58

Det er nok en anelse irriterende nå, men kanskje du er av den typen som er heldig og ser ung ut leeeenge mens andre på samme alder ser rynkete og gamle ut ;)

Jeg og hørte i mange år at jeg var så liten og ble grinete som fy, men nå som jeg nærmer meg 30 blir jeg glad hver gang noen spør om legitimiasjon :D

Men jeg ser jo nå som øynene blir eldre av tenåringer faktisk ser ganske unge ut (siden dere faktisk ER det). NYT DET!

Anette

24.07.2013 kl.16:29

Du ser litt yngre ut.. jeg blir selv tatt for å være yngre enn jeg er.. er 22 og måtte vise legg for å kjøpe burn... det var buuurn

Erto

24.07.2013 kl.16:49

He he, du er heldigvis ikke alene om å ha det slik. Jeg så vel ganske "umoden" ut jeg også til jeg var langt over 20. Nå er jeg 33, og blir fortsatt spurt etter legitimasjon på polet. Men i dag tar jeg bare det som et kompliment.

Forstår frustrasjonen din. Bare tull at man skal se slik eller slik ut i en viss alder. Eller oppføre seg slik eller slik. Ikke alle har de samme interressene, og det er faktisk ikke alle jenter som er så innmari opptatt av å se ut som en pornobabe. Bare fortsett å være deg selv du ;)

Skriv ett nytt drops

hits