Demonstrasjonen i Ukraina

Alle har sikkert fått med seg hva som skjer i Ukraina og den store demonstrasjonen som finner sted i landets hovedstad Ukraina. Det er helt uvirkelig egentlig, sommeren 2012 gikk jeg i de gatene, de hadde pyntet opp til fotball VM med lys og  musikk. Nå ser gata ut som en krigssone. Har selv snakket med ei venninne av meg som bor i Kiev som igjen har kjære venner som deltar aktivt i denne demonstrasjonen. Politiet bruker tåregass, 22. januar ble det bekreftet at fem demonstranter er drept og 300 er skada.Dette har blitt velig dramatisk og med tanke på alle jeg/vi kjenner som bor der blir det litt mer personlig. Spesielt når jeg hører av venner at de kjenner en  av de skadde demonstrantene. Venninnen min jeg snakket med fra Kiev, setter veldig stor pris på at Ukraina blir snakket om og tenkt på. Det holder motet hennes oppe, det er vanskelig og se en løsning som passer for alle akkurat nå, så alle tanker og bønner tar de i mot med takknemlighet.

For mange Ukrainere er det ikke så mye mer de kan gjøre enn å be. Venninnen min fortalte at det hjelper og holde motet oppe i denne tiden. Det er vanskelig å tenke og mene noe som helst, men hun og mange andre ber for et bedre styret og en regjering som ikke tenker kun på seg selv. 

Fant en bra artikkel dere kan lese her

Alt dette styret gjør det lettere å sette pris på Norge. Vi er så ufattelige heldige og jeg har det for uvane og ta alt for gitt. Det setter ting litt mer i perspektiv når jeg vet folk jeg kjenner engasjerer seg der nede, utsetter seg selv for fare og det motet de faktisk har. Det er beundringsverdig. 

 Ord som, verden, Russland, Ukraina, Europa, eu, revolusjon, Kiev, ungdom, takk, livet, Regjeringen Doneck, gutter, jenter, folk og verensmakt blir brukt i mange av bildenes hashtagge. 

.-hva tenker du om dette her? Sykt ikke sant?

Ingen drops

Skriv ett nytt drops

hits